Café och produkter

 

Vi bakar surdegsbröd, Bergaknäcke och Annikas kanelbullar - även på beställning. Från caféet kan du njuta av utsikten över Ivösjön, fruktodlingen och av godsaker från bageriet. I butiken finner du våra produkter från VÅNGA 77.1 att ta med hem.

 

   pizza011 rsz Vånga771 butik med brod

 

Förädling

Frukt och bär kommer från odlingen direkt in i köket. Fruktkällarens hyllor fylls på med förädlade produkter som marmelader, chutney och fruktdrycker av det ädlare slaget.

Tillverkade i mindre serier eftergamla recept med nya smaksensationer. Med de bästa råvarorna och beprövade metoder utan tillsatser. Päronmarmelad med valnötter till bergaknäcke och ost är ljuvligt!

Köket erbjuder måltider som komponeras utifrån teman som du som gäst själv valt och med produkter som säsongen erbjuder.

rum099 rsz 

 

 

Björkprodukter

Skogen är vår arena och vi bor på första parkett, mitt i Vångabergets sluttning. Här tappar vi saven från björkarna på våren. Intresset för nordisk mat är en trend som stärks i takt med att Svenska kockar gör fantastiska insatser för rena bra råvaror och unika smaker på sina turnéer världen runt. Saven lyfts fram som fantastisk smakförstärkare och en unik råvara i dryckesframställning

Björksavstappning är en gammal tradition i Sverige, i de baltiska länderna och Östeuropa vanligt förekommande än idag, där förädling och export sker främst till Tyskland, Frankrike och Italien. Björksavens sammansättning med mineraler, antioxidanter och xylotol är ett kosttillskott som många eftertraktar. Björksav naturell, som består av vatten, glukos, fruktsyror, aminosyror, äppelsyra, c-vitamin, kalium, fosfor, magnesium, mangan, zink, natrium och järn.

Saven som tappas på Vångaberget går hälften till framställning av drycker såsom Björköl Vånga 77.1, Bergaöl, Björklättöl, Björkvinäger, Björksirap måltidsdrycker som är smaksatta med juice från havtorn, svartvinbär och hallon. Övrigt går till restaurang och privat i naturell frusen form.

Ölet är bärnstensfärgad med ljust gulbrunt skum. Stor, lite bränd doft av torkad frukt, honung, vörtlimpa, lite sotigt inslag och en lite ovanlig ton av mineralitet. Fyllig, smakrik, frisk och mycket fruktig med knäckig och lite bränd smak. Ett fantastiskt gott öl, vuxet och med björkinslaget som förstärkning och krydda, inte som udda inslag. Ett öl som står helt för sig själv på egna ben och egna meriter. Fullt av alla som vill ha i ett öl och mer där till. Ett öl som kan avnjutas som det är men ännu hellre som följeslagare till måltid.

Björkprodukter Klicka här >>

 

 

Öppettider 2019

Butik - Café - Restaurang

 

Öppettider i Cafe, restaurang & butik

Lördagar och söndagar kl 10.00-16.00, övrig tid på bokning

På Gång

Mars

2-3/3 Säsongsöppning med våra stenugnsbakade surdegspizzor & Semlor mm

 

April

7/4 Björksöndag på Sluttninge

18/4 Skärtorsdagspub 18-23, bokning

19-22/4 Påsköppet med utställning och vårens goda på menyn

 

 

Tid att mötas vid alla tillfällen i livet. Vi anordnar gärna er konferens, kalas, andra tillfälle att träffas här på Vånga 77.1. Vi erbjuder bästa service i härlig miljö, det smaksäkra och goda köket levererar gärna måltiderna med råvaror från bygden och skogarna på Vångaberget. 

Vild och vacker är naturen på Vångaberget. Här ni kan ni bo över i våra fina rum med utsikt över Ivösjön och fruktodlingen. Promenera upp på sluttningen i bokskogen, en skridskotur på Ivösjön. En stund mitt i naturen ger möjlighet till avkoppling och återhämtning.

Boka bord och aktiviteter. I café & restaurang serverar vi allt från en kopp kaffe, fika, lunch, till en 3-rätters meny (endast förbokning). Vi har fullständiga rättigheter och erbjuder både lokalt producerat öl och vin och ett sortiment som utprovats till menyerna vi serverar.                   

Aktiviteterna Smakstigen och Matlagning  på kullen kan bokas på fasta datum och för grupper enligt önskemål.

Varmt välkomna med era önskemål, förfrågningar och bokningar

på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller 0768-646736.

Annika & Margareta med personal

 

Nyfiken på vår meny för bokning? 

Klicka här >>